Drage kolege,
Pozivamo vas da prisustvujete radionici posvećenoj AKADEMSKOM PISANJU I PUBLIKOVANJU radova koju će voditi Meri Kristofer (Mary Christopher) i Karen Jang (Karen Young). Radionica će se održati u Beogradu, 05. i 06. oktobra 2017. godine u Narodnoj biblioteci Srbije.

Prvi dan radionice nosi naslov: “Writing for Publication in Veterinary Medicine: Keys to Success” (Napisati i publikovati rad u veterinarskoj medicini: Ključ do uspeha) i biće posvećen autorima naučnih radova. Sve zainteresovane kolege se pozivaju da uzmu učešće na ovoj radionici.
Prisustvo aktivnostima prvog dana je besplatno i molimo vas da vaše učešće prijavite putem sledećeg linka https://form.vet.bg.ac.rs/?skup=23.
Drugi dan radionice će se održati 06. oktobra i posvećen je urednicima i članovima uređivačkih odbora naučnih časopisa. Naziv tog dela radionice je: „Editing a Scientific Journal: Leading and Shaping Your Discipline“ (Uređivanje naučnog časopisa: Vođenje i oblikovanje Vaše discipline). Cena registracije za drugi dan programa iznosi za jednog učesnika 14.000,00 RSD, dok je cena za dva ili više učesnika 24.000,00 RSD. Molimo vas da prijavite vaše učešće i uplatite kotizaciju putem linka https://form.vet.bg.ac.rs/?skup=21.

Publikovanje akademskih radova je aktivnost koja je podložna neprestanoj promeni. Oba predavača poseduju veliko iskustvo u pisanju i recenziranju naučnih radova i duži niz godina učestvuju u formiranju globalne politike uređivanja naučnih časopisa. Njihovo lično iskustvo će biti odlična prilika da se dobiju sveobuhvatne informacije za budući rad u pisanju i publikovanju sopstvenih rezultata, koji treba da čine okosnicu svake pojedine biografije.

Kratki izvod iz biografija predavača
Meri Kristofer je profesor na Univerzitetu u Kaliforniji, Školi veterinarske medicine u Dejvisu. Takođe je i glavni urednik časopisa „Frontiers in Veterinary Science“, član uređivačkog odbora i/ili konsultant u 15 naučnih časopisa iz oblasti veterinarske medicine.

Karen Jang je profesor na Univerzitetu u Vinskonsinu, Školi veterinarske medicine u Medisonu. Bila je urednik, a sada je član uređivačkog odbora naučnog časopisa “Veterinary Clinical Pathology”. Dobitnik je brojnih priznanja za kreativna i inovativna predavanja. Oba predavača su članovi evaluacionih odbora za PubMed Central i MEDLINE indeksiranje časopisa.

Organizacioni odbor
Fakultet veterinarske medicine Univerzitet u Beogradu
Narodna Biblioteka Srbije
Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Beograd
Naučni institut za veterinarstvo Srbije, Beograd
Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad“

Program Akademsko pisanje i publikovanje