Marija Pavlović

Име и Презиме: др сци. вет. мед. Марија Павловић, научни сарадник

Позиција: Сарадник на Одељењу за испитивање хране и хране за животиње

Научна област: Исхрана

Област истраживања: Предмет истраживачког рада је квалитет и безбедност хране за животиње и намирница анималног порекла. Резултати ових испитивања треба да помогну бољем познавању извора и путева контаминације, квалитета и нутритивних својстава хране и хране за животиње у циљу обезбеђења намирнице високе вредности, безбедне по потрошача.

 

Образовање:

  • Докторске академске студије, Катедра за исхрану, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду
  • Ужа специјализација, Катедера за хигијену и технологију намирница анималног порекла, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду
  • Специјалистичке академске студије, Катедера за хигијену и технологију намирница анималног порекла, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду
  • Основне студије, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду

 

Учешће на пројектима:

  1. Пројекти Фонда за науку и Фонда за иновациону делатност Републике Србије –
  • Иновациони ваучери бр.: 524/ 2019, 1097/ 2022, 1218/2022, 1207/2022
  1. Пројекти Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије
  • Министарство просвете, науке и технолошког развоја по уговору бр. 451-03-47/2023-01/200030.

 

Значајније обуке:

  • ДНК екстракција, квалитативни и квантитативни RT – PCR, Национална референтна лабораторија за ГМО – Стате генерал лабораторy, Никозија, Кипар
  • Микробиолошки критеријуми за храну и примена Правилника о микробиолошким криетеријумима за храну, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду
  • Програм способности чула, обука и тренинг лица за сензорну анализу хране, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду
  • Акредитација лабораторија у складу са ISO/IEC 17025, Привредна комора Републике Србије