Драге колеге,
Позивамо вас да присуствујете радионици посвећеној АКАДЕМСКОМ ПИСАЊУ И ПУБЛИКОВАЊУ радова коју ће водити Мери Кристофер (Mary Christopher) и Карен Јанг (Karen Young). Радионица ће се одржати у Београду, 05. и 06. октобра 2017. године у Народној библиотеци Србије.

Први дан радионице носи наслов: “Writing for Publication in Veterinary Medicine: Keys to Success” (Написати и публиковати рад у ветеринарској медицини: Кључ до успеха) и биће посвећен ауторима научних радова. Све заинтересоване колеге се позивају да узму учешће на овој радионици.
Присуство активностима првог дана је бесплатно и молимо вас да ваше учешће пријавите путем следећег линка https://form.vet.bg.ac.rs/?skup=23.
Други дан радионице ће се одржати 06. октобра и посвећен је уредницима и члановима уређивачких одбора научних часописа. Назив тог дела радионице је: „Editing a Scientific Journal: Leading and Shaping Your Discipline“ (Уређивање научног часописа: Вођење и обликовање Ваше дисциплине). Цена регистрације за други дан програма износи за једног учесника 14.000,00 РСД, док је цена за два или више учесника 24.000,00 РСД. Молимо вас да пријавите ваше учешће и уплатите котизацију путем линка https://form.vet.bg.ac.rs/?skup=21.

Публиковање академских радова је активност која је подложна непрестаној промени. Оба предавача поседују велико искуство у писању и рецензирању научних радова и дужи низ година учествују у формирању глобалне политике уређивања научних часописа. Њихово лично искуство ће бити одлична прилика да се добију свеобухватне информације за будући рад у писању и публиковању сопствених резултата, који треба да чине окосницу сваке поједине биографије.

Кратки извод из биографија предавача
Мери Кристофер је професор на Универзитету у Калифорнији, Школи ветеринарске медицине у Дејвису. Такође је и главни уредник часописа „Frontiers in Veterinary Science“, члан уређивачког одбора и/или консултант у 15 научних часописа из области ветеринарске медицине.

Карен Јанг је професор на Универзитету у Винсконсину, Школи ветеринарске медицине у Медисону. Била је уредник, а сада је члан уређивачког одбора научног часописа “Veterinary Clinical Pathology”. Добитник је бројних признања за креативна и иновативна предавања. Оба предавача су чланови евалуационих одбора за PubMed Central и MEDLINE индексирање часописа.

Организациони одбор
Факултет ветеринарске медицине Универзитет у Београду
Народна Библиотека Србије
Институт за хигијену и технологију меса, Београд
Научни институт за ветеринарство Србије, Београд
Научни институт за ветеринарство „Нови Сад“

Program Akademsko pisanje i publikovanje

Категорије: Najnovije vestiVesti