1.   Pokrenuta je javna raprava o nacrtu naučnog mišljenja u vezi tolerancije na vitamin D kod odojčadi.

Rok za dostavu komentara je 23 maj 2018 god. i možete ga videti na:

Draft scientific opinion on the update of the tolerable upper intake level for vitamin D for infants

 

  1. Objavljeno je naučno mišljenje na EFSA websajtu ovde u vezi katehina u zelenom caju.

Naučno mišljenje možete pogledati na:

Scientific opinion on the safety of green tea catechins

 

  1. Obaveštavamo vas da je EFSA objavila izvestaj ovde o “Proposal for a data model for probabilistic cumulative dietary exposure assessments of pesticides in line with the MCRA software”.

Naučni izvestaj mozete pogledati na:

Proposal for a data model for probabilistic cumulative dietary exposure assessments of pesticides in line with the MCRA software

 

  1. Objavljena je nova publikacija ovde na temu “Emerging food safety issues: what do consumers want to know?”

Naučni izvestaj možete pogledati na:

EU Insights – Consumer perceptions of emerging risks in the food chain

 

  1. Novu publikaciju na EFSA websajtu o “Environmental risk: urgent need for harmonisation”, možete videti ovde.

U pitanju je zaključak koji je donet na simpozijumu o proceni rizika i upravljanju rizicima koje su zajednicki  organizovali  Norveški naučni komitet za hranu i okolinu (VKM) i EFSA.

 

Naučni izveštaj mozete pogledati na:

Summary Report of Joint VKM and EFSA Symposium on risk assessment and risk management cooperation on environmental protection goals

Категорије: Najnovije vestiVesti