zložbu organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla i srpskog kvaliteta i zanatskog piva predstaviće na Poljoprivrednom sajmu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.U Hali 1a posetiocima će biti ponuđeni domaći organski proizvoda, džemovi i sokovi, ajvar, jaja, brašno.testenine, meso, namazi, ulja, sveže voće i povrće, sveže i sušene pečurke… Svi zainteresovani moći će da dobiju i informacije u vezi sa organskom proizvodnjom.

Futoški sveži i kiseli kupus, Leskovački domaći ajvar, Fruškogorski lipov med, Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka, Sremski kulen, Ariljska malina, Đerdapski med, Begečka šargarepa, Kačerski med, Sjenički kravlji sir i Sjenička jagnjetina naći će se među proizvodima sa oznakama geografskog porekla.

Oznaka „Srpski kvalitet“ predstavlja viši kvalitet, a njom se obeležavaju proizvodi od sirovina koje potiču isključivo iz Srbije i koji se po svom hemijskom sastavu, fizičkim, mikrobiološkim i organoleptičkim svojstvima, načinu proizvodnje, korišćenim sirovinama i/ili sastojcima ili po nekoj drugoj karakteristici jasno razlikuju od drugih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iste kategorije. Takve proizvode će prezentovati Industrija mesa Carnex, Industrija mesa Topola, Zlatiborac i Mesna industrija Yuhor.

U okviru izložbe predstaviće se i 14 zanatskih pivara koje proizvode pivo u ograničenoj seriji i akcenat stavljaju na kvalitet piva koje se odlikuje jednistvenim i specifičnim karakteristikama.

Ministarstvo poljoprivrede Izložbu organizuje u saradnji sa Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organica“, Udruženjem malih nezavisnih pivara Srbije, Savezom proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije „Original Srbija“ i Asocijacijacijom za razvoj kvaliteta mesa i proizvoda od mesa.

(Sajam.net)

Категорије: Najnovije vesti