Nagrade Privredne komore Srbije (PKS) za 2016. godinu dodeljene su u četvrtak (8. decembra 2016.) kompanijama, institutima i pojedincima za uspeh u privređivanju, inovativnosti i nauci, unapređenju menadžmenta, informisanju javnosti o radu Komore i privrednim kretanjima.

1 2

Jubilarne nagrade za uspešno poslovanje dodeljene su  Naučnom institutu za veterinarstvo Srbije za 90 godina uspešnog poslovanja, Duvanskoj industriji Čoka za 140 godina, British American Tobacco iz Vranja za 131 godinu, Prvoj iskri – namenska proizvodnja Barič za 78 godina, Holding Korporaciji Krušik iz Valjeva za 77 godina i Morava Čačak za 70 godina uspešnog poslovanja. Nagrade su uručene privrednim društvima: Slobodna zona Pirot, Societe Generale banka Beograd, MK Mountain Resort Kopaonik, Van Drunen Farms Evropa Banatsko Karađorđevo, kao i preduzeću Zaliv prevozno trgovinsko iz Crvenke.

Nagrade su uručene i pojedincima koji su svojim radom doprineli unapređenju imidža srpske privrede.  Nagradu u ovoj kategoriji je dobila i dr sci.vet.med. Dobrila Jakić-Dimić, direktor Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije za doprinos ostvarenim rezultatima u privredjivanju i unapredjenju menadžmenta.

34

Dodeljena je i nagrada za inovativnost i postignute rezultate u nauci koju je zaslužio Nemanja Jevtović, student Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, a nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i PKS uručena je Aleksandri Bulatović, novinarki ekonomske rubrike Večernjih novosti.

Dodeljene su i jubilarne nagrade – Apatinskoj pivari za 260 godina uspešnog poslovanja, Gornjem Banatu iz Kikinde za 170 godina, kao i Tozi Marković Kikinda za 150 godina uspešnog poslovanja.
I Institut Mihajlo Pupin Beograd je dobio jubilarnu nagradu za 70 godina uspešnog poslovanja, kao i Aleva Novi Kneževac za 70 godina uspešnog poslovanja, Metalna industrija Alfa-Plam Vranje za 68 godina, Vino Župa Aleksandrovac za 60 godina, Energoprojekt Holding Beograd za 64, Hemijska industrija Hiv Vranje za 59 godina, Energomontaža Beograd za 58 godina, kao i Hemofarm Vršac za 56 godina, Putevi Ivanjica za 55 godina poslovanja i Đuđa Giugia Žiča Kraljevo za 50 godina uspešnog poslovanja.

Категорије: Najnovije vestiVesti