Kомпаније из Србије шести пут представиће понуду на највећем светском сајму прехрамбених производа ANUGA 2019 који се одржава у Келну од 5. до 9. oктобра. Наступ српских фирми организују Привредна комора Србије (ПКС) и Развојнa Агенцијa Србије (РАС), а на овогодишњем сајму Србија ће се представити са рекордним бројем излагача – 29 компанија. Производи ће бити изложени на два национална штанда, у две хале – за готове и за замрзнуте производе.

На Националном штанду у хали где ће бити изложени готови производи представиће се 14 српских компанија – FRUITICA, Чантавир, ЈAffA, Црвенка, ГЕНЕЗА, Кањижа, МЕДИНО, Крњево, БАСКЕТ ЗДРАВИЈА ХРАНА, Голубинци, АРОМА ЗАЧИНИ, Футог, DAMAR CONFIT, Београд, БИБЛИ, Београд, АГРАНЕЛА, Ваљево, ЗДРАВО ОРГАНИК, Селенча, COLD PRESSOK, Београд, ТISACOOP, Кањижа, INTERFOOD 60, Ивањица, ФУНГО ЈУГ, Лесковац.
На Националном штанду у хали замрзнути производи излагаће 15 компанија – SICOBERRY, Краљево, ПИК БЕЧЕЈ, Бечеј, ФРИКОМ, Београд, PTPD MENEX, Крушевац, ИТН ГРУП, Земун, ВОЋАР, Свилајнац, MASTER FRUIT, Београд, ЈУГПРОМ, Лесковац, ХИБРИД, Београд, ФРИГЛО, Сутјеска, ФРИГО-ПАУН, Пожега, ЕУРО ФРИГО, Пожега, ЛАКИ, Ариље, SWEET HOME, Брус, MIRAX AGRAR, Београд.

ПКС и РАС организују наступ српске привреде на овом престижном светском сајму са циљем промоције и повећања извоза домаће прехрамбене индустрије на тржишта Немачке, Европске уније, и других земаља, као и упознавања произвођача са светским трендовима у прехрамбеној индустрији.

Сајам пружа могућности компанијама да се упознају са новим производима и технологијама, пронађу нове пословне прилике, упознају нове добављаче за европско и друга инострана тржишта, сагледају своју позицију у односу на тржишну утакмицу и конкуренцију.
Сајам ANUGA је највећи међународни сајам на свету прехрамбене индустрије и најзначајнији за све произвођаче широм света. Сајам се одржава сваке друге године у Келну, у сајамском простору КЕЛН МЕСЕ (Koelnmesse GmbH) површине 284.000 м2. Ове године излагаће преко 7.500 излагача из више од 100 земаља, а очекује се да ће ANUGA 2019 имати више од 165.000 посетилаца из 198 земаља.
Сајам чини неколико тематских целина одвојених по павиљонима – готови производи, млеко и млечни производи, замрзнути производи, месо и месне прерађевине, алкохолна и безалкохолна пића, пекарски производи, органски производи.

Категорије: Vesti